https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2020/01/PennyLeen-uai-258x172.jpg

PennyLeen


Zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde.

‘Still Waters/Savage Waves’ is het nieuwe album waarmee PennyLeen de luisteraar meeneemt naar de diepte van haar ziel. Het is haar meest intense werk tot nu toe. En, doordat het leeuwendeel van de teksten autobiografisch is, zijn alle liedjes op de plaat integere ontboezemingen. PennyLeen schrijft en zingt over hetgeen haar bovenmatig bezighoudt.
De tegenstelling (stille wateren versus woeste golven) vertegenwoordigt haar persoonlijkheid, haar gevoelsleven en haar gedachten. Aan de ene kant is PennyLeen energiek en flamboyant, aan de andere kant rustig en ingetogen. Enerzijds gepassioneerd en zelfverzekerd, anderzijds nuchter en verlegen. Van melancholisch en gevoelig, tot ferm en krachtig. Still Waters/Savage Waves is PennyLeen en vice versa. Volledig en compleet.
Wat dit album (van Nederlandse bodem) uniek maakt is het aantal muzikanten dat hun medewerking heeft verleend. In totaal hebben niet minder dan 35 mensen meegewerkt aan de opnames van dit album. PennyLeen heeft zich op de plaat laten vergezellen door onder meer bassist Peter Slager (BLØF), cellist Jonas Pap (Wende Snijders e.v.a.), backing vocaliste Cindy Oudshoorn (ex-Kayak), drummer Martijn Peters (ex-Stream of Passion), percussionist Jeroen de Rijk (Michael Jackson, David Guetta e.v.a.), gitarist Bernard Gepken (Daniel Lohues e.v.a.) en producer/mixer/multi-instrumentalist Gabriël Peeters (JW Roy, Frederique Spigt e.v.a.) die tevens van grote invloed was gedurende het opnameproces.
Op ‘Not good enough’ is een bombastisch koor te horen dat zorgt voor een indringende climax aan het einde van het nummer en op ‘What I want to know’ wordt PennyLeen bijgestaan door een vette blazerssectie met o.a. tenorsaxofonist Wouter Kiers. Voor ‘Safe in your arms’ en ‘Help me’ heeft een compleet strijkorkest schitterende partijen opgenomen en ‘Our time ain’t now’ wordt gekleurd door lyrische lijnen op steelguitar en altviool.
De eerste single, die van het album zal verschijnen (‘Help me’), is een duet tussen PennyLeen en Mark Lennon, een van de leadzangers van de Amerikaanse band Venice. Het is een open en oprecht liedje waarin een relatiecrisis wordt bezongen en een breuk uiteindelijk onvermijdelijk blijkt. Mark Lennon schittert in al zijn soul en heesheid, terwijl PennyLeen haar stem prachtig met de zijne kleurt door haar blues en ronde geluid.
Still Waters/Savage Waves is volledig gefinancierd door fans. Via een crowdfundingscampagne (georganiseerd in samenwerking met Voordekunst.nl) hebben muziekliefhebbers het mogelijk gemaakt om dit album te realiseren.
Alle nummers (in totaal 13 op het album) kenmerken zich door een overdaad aan soul-, blues-, country- en rockinvloeden zonder dat het ’t popspectrum ontstijgt. Still Waters/Savage Waves is een veelzijdige doch compacte plaat. Groots en klein. Weelderig en ingetogen. Wild en kalm. Precies zoals PennyLeen is. Vol tegenstellingen.

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlVideoclip 1www.youtube.comVideoclip 2www.youtube.com

Privacy Preference Center