https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2020/01/Negritos-uai-258x172.jpg

Negritos


De Argentijnse band Negritos brengt een nieuw album uit en komt deze zomer naar Europa. Twee jaar geleden waren ze al op enkele festivals te zien met hun gepassioneerde mix van Argentijns Spaanse furie. De band rond de broers Pablo en Diego Arias Lucioni, speelt net zo gemakkelijk klein en gepassioneerd als groot en meeslepend. Geschikt voor vele verschillende concertvormen.

De twee Argentijnse broers Pablo en Diego zetten 10 jaar geleden voet op Spaanse boden en zoeken hun geluk in Barcelona. Ze starten als duo de “Negritos”, wat later word uitgebreid naar een voltallige, nu 5 koppige, band. De mix van hun Argentijnse routs en de Barcelona invloeden zijn duidelijk te horen in hun energieke repertoire en de passie die in hun bloed zit, spat er tijdens de live shows vanaf! Bel/mail ons voor boekingen concert en tour informatie.

Negritos is een band opgericht door de 2 Argentijnse broers Pablo en Diego Arias Lucioni, die 10 jaar geleden in hun vaders moederland, Spanje, voet aan wal zette om daar hun geluk te zoeken. Ze strandden in Barcelona. Daar startten ze de groep Negritos, welke na een aantal band reformaties de huidige 5 man sterke formatie is. De mix van Argentijnse folklore roots met dat van de Spaanse flamenco invloeden is duidelijk terug te horen tijdens hun live shows. De passie zit in het bloed en de energie spat ervan af als ze op het podium staan. In hun loopbaan als band hebben de NEGRITOS vele podia en festivals.

Niet alleen in Barcelona, waar ze een residentie hebben op het befaamde Gracia Festival, maar ook plaatsen als Madrid, Parijs, Berlijn, Amsterdam, London en andere steden in Europa hebben ze hun publiek weten te imponeren met hun passie en explosive performance. Negritos hebben al menig muziek trofee gewonnen, waaronder de Garcilaso Acoustics in 2009, tot twee maal toe de Trebujena band contest, Candiz en de Latin Bands contest (2008), georganiseerd door niemand minder dan Alice Cooper, bij wie ze live in de uitzending voor 2 miljoen luisteraars speelden.

In december en Januari waren ze nog op toer in Argentinie. een van de hoogte punten was daar het optreden op het Parque Roca festival. De vijf muzikanten wisselen tijdens de live show constant van instrumenten. Er wordt een scala aan instrumenten gebruikt waaronder Spaanse Klassieke gitaar, Charango, Cajon, Xilofoon, bass, electrische gitaar, Djambo, darbuka, Andease Fluit, Anata, Pan fluit, percussie en nog veel meer.

Negritos proberen een mix van Latijns Amerikaanse roots muziek te mixen met Spaanse flamenco met een randje van rauwe rock. Hun scala aan liedjes brengt je van zachte meeslepende liefdes liedjes tot spattende energieke up-tempo folklore rock!

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlVideoclip 1www.youtube.comVideoclip 2www.youtube.comVideoclip 3www.youtube.com

Privacy Preference Center