https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2020/01/Heimatkapelle-.......-uai-258x251.jpg

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch (Partyspecials)


“Wir Sind Wieder  Da”-Worldtour 2020.

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch; de welhaast legendarische Alkmaarse pop-und-rock-band gaat weer touren. Op kerstavond, 24 december 2019 start de “Wir Sind Wieder Da”- worldtour 2020 in Victorie, Alkmaar.

Jarenlang vierde de Hübsch, zoals de band liefkozend door de vele fans genoemd werd, furore op podia in binnen- en buitenland. De “helden van het Duitse lied”, de “Protagonisten van de Schlager”, de “Voorvechters van de Neue Deutsche Welle”; de pers kwam woorden te kort om de zegetocht van de van oorsprong Alkmaarse band te bejubelen.

En toen ineens, na 2011, werd het stil. Heel af en toe hielden de Hübsch het zoveelste afscheidkonzert om daarna weer in het stof van de eeuwigheid onder te

duiken. Bis Jetzt!

In mei 2019 scharrelde toetsenist Don Phillipo op zijn stoffige zoldertje en vond daar een oude transistorradio. Toen bij hem aanzette hoorde hij krakerig maar onmiskenbaar de stem van schlagerzanger Rex Gildo. “Komm, Phillipo, tanz mit mir…”, leek de al jaren overleden schutspatroon van de Hübsch te zingen.

Zo’n boodschap van gene zijde kon de oude Don niet naast zich neerleggen. De band moest nieuw leven worden ingeblazen! Met drummer Pauki Kartner en een verder vernieuwde bezetting gaat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch opnieuw het evangelie van het Duitse Lied prediken. Zangeres Frau Alt heeft in Frau Mutti een waardig opvolgster gevonden en in het piepkleine Duitstalige Italiaanse bergdorpje Parrocchia di Vallarsa werd zanger Eddie Califano ontdekt. Het tweetal vormt nu een fenomenaal artiestenduo dat u Cindy und Bert, Jan und Kjell en Frank en Mirella zal doen vergeten!

In december 2019 doet de Hübsch de aftrap voor de eerste tour sinds 10 jaar! De “Da Sind Sie Wieder”-Worldtour 2019 zal bol staan van de grootste successen die de band door de jaren heen ten gehore bracht. Van Rosamunde tot Rammstein, Nena danst met Conny Froboes. Een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, een feestdis met Schlager-specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers.

Het publiek twijfelde. Want Duitse muziek…..dat zijn toch…….schlagers…??? Inderdaad, Rosamunde, Immer wieder sontags, Du… Maar Duitse muziek is meer. Vraag een dertiger naar een Duitstalig lied. Wedden dat hij of zij begint te stralen en vertelt over de 99 luftballons van Nena of het Skandal um Rosi van de Spider Murphy Gang? Vraag een twintiger naar Duitse liedjes en de naam Rammstein zal zeker genoemd worden.

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch bleek geen stijlgrenzen te kennen. Ze speelde alles. Allesl? Ja, alles!!! Want wie alleen Schlagers wil gaat maar naar de Schlagervakschool. Zo viel het twijfelende Noord Hollandse publiek uiteindelijk toch voor Frau en haar ‘Hübsch’. Stonden ze het ene moment nog te pogoën op Nina Hagen’s ‘Ich bin ein Hund’, het volgende moment zwijmelden ze weg bij Peter Maffay’s ‘Du’. Nu zal ook de rest van Nederland aan “de Hübsch” moeten geloven.

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch blijkt een muzikale kermis. Altijd lol, altijd verrassend. Dus staat de halve zaal de ene keer te ski-gymastieken, de volgende week verleidt Frau ze tot een potje strandvolleybal. Of paaseieren zoeken.. En voor je het weet sta ook jij te slamdancen op ‘Zwei Kleine Italiëner’, loop je polonaise op Rosamunde of laat je je inspireren door het -door toetsenist Don Phillipo zo poëtisch vertolkte- ‘Buck Dich’. Want Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch speelt ALLES.

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlFacebookwww.facebook.comVideoclip 1www.youtube.comVideoclip 2www.youtube.comVideoclip 3www.youtube.com

Privacy Preference Center