https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2020/01/Deun-van-Seun-uai-258x172.jpg

Deun van Seun


‘Het is weer vrolijkheid troef met dit knotsgekke album. Opnieuw bewerkte oud-Hollandse liedjes en zelfgeschreven hilarische deunen wisselen elkaar in moordend tempo af.’ (Huis aan Huis)

Juist in deze tijd van ontreddering, ellende en meisjes met gitaren lijkt het toch wel een bittere noodzaak: De op Lowlands gepresenteerde CD ‘Feestwaarts!’ van De Deun van Seun & Kees van Hondt’.

Want …….
Na de zoveelste band met ‘Weltschmerz’-gekreun,
Denkt u: wat hoor ik ginder een vrolijk gedreun.
U loopt nader en kijkt blij verrast:
Heldere klanken in plaats van de bekende bombast.
Liedjes die duiding geven aan dit aardse bestaan:
Over liefde, dood, korfbal, een koe op zolder, wuivend graan
En een vrouw die het vertikt om uit de boom te komen,
Kortom, Jankobus Seunnenga neemt u mee naar hogere regionen.

Ooit speelde deze man bij de ,volgens muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’.

Laat de Deun van Seun uw hart verwarmen,
u oprecht en hartstochtelijk omarmen.

De omarming wordt uitgevoerd door:
Jankobus Seunnenga – zang, gitaar, banjo en kuttepiel;
Arno Bakker – sousafoon, trombone;
Sjoukje Bloem – zang, cornet;
Julian Dijkstra – gitaar, zang;
Joran Dijkstra – drums.

Recensies cd Feestwaarts!:
– Opnieuw bewerkte traditionele oud-Hollandse liedjes en zelfgeschreven hilarische deunen wisselen elkaar in moordend tempo af. Een prachtalbum vol verantwoord feestjolijt (Lust For Life).
– Wie had kunnen denken dat Joran van der Sloot anno 2016 het onderwerp van een geheide carnavalskraker zou zijn? Ook het gortdroge ‘Een Liedje Over Korfbal’ doet het goed, zelfs als je het album vervolgens in nuchtere staat nog eens draait.
Al te serieus moet je Feestwaarts! natuurlijk niet nemen, maar als je niet kunt wachten tot het carnaval is, of je om welke reden dan ook oud-Hollands wilt feesten, is het album een absolute aanrader (Festivalinfo.nl).

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlVideoclip 1www.youtube.comVideoclip 2www.youtube.comVideoclip 3www.youtube.comSpotifyopen.spotify.com

Privacy Preference Center