https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2022/06/IMG_7475-scaled-uai-258x387.jpg

Derick & SoulNL


Een feel-good festival concert van het beste soort. Verrassende interpretaties van Nederlandstalige klassiekers, geënt op de Amerikaanse Soul- en Funktraditie met invloeden uit de hedendaagse Hip-Hop en R&B.

Derick Stadwijk deed voor het eerst van zich horen als schrijver van het nummer ‘Zintuigen’ dat de finale haalde van het nationaal songfestival van 1998. Zijn eigen debuut album ‘Zwart Zaad’ werd destijds door het toonaangevende muziekblad ‘Oor’ beschouwd als het eerste Nederlandstalige Soul-album. Dit was tevens de geboorte van SoulNL.

Het muziekcollectief onder dit label speelt Nederlandstalige klassiekers, geënt op de Amerikaanse Soul- en Funktraditie met invloeden uit de hedendaagse Hip-Hop en R&B. Met deze cross-over van muziekstromingen heeft SoulNL o.l.v. zanger/saxofonist Derick Stadwijk een unieke sound gecreëerd en heeft Nederland er een nieuw geluid bij.

Tracks van o.a.: Ramses Shaffy, Guus Meeuwis, Herman Brood en Henny Vrienten, Herman van Veen en meer Een feel-good concert van het beste soort.

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlVideoclip 1youtu.beVideoclip 2www.youtube.com

Privacy Preference Center