https://monkeyman.nl/wp/wp-content/uploads/2020/01/kleine-scala-uai-258x300.jpg

De Kleine Scala


De Kleine Scala is een stijlvolle en humoristische opera voorstelling. We zien een verrijdbaar, rood fluwelen theatergordijn. Daarvoor een accordeonist die een ouverture speelt. Vanuit het doek verschijnt de Opera-Diva gekleed in een enorme barokke Operajurk

Zingend onthult zij een minitheater wat in haar jurk verborgen zit: een kleine versie van het toneel van het beroemde Milanese Operahuis ‘La Scala’. In de jurk zitten allerlei attributen zoals stokpoppen, handpoppen, maskers en lampjes verstopt waarmee de opera ‘La Traviata’ van Verdi in sneltreinvaart gespeeld wordt. Dit alles doorspekt van humor en prachtige zang.

Er worden enkele beroemde aria’s uit de opera gezongen en het publiek wordt betrokken bij de voordracht. Alles in het Nederlands gezongen, zodat het publiek het wel en wee van Violetta en Alfredo letterlijk op de voet kan volgen. Dit alles begeleid door “Il Maestro” op accordeon.
Zeer geschikt voor festivals en losse korte voorstellingen. Let wel even op de omgevingssituatie waarin u deze mini-opera programmeert. Zie hieronder.

Op school: De voorstelling kan ook op scholen worden gespeeld. In de speelzaal of in de aula. Er zijn geen bijzondere technische benodigdheden. Het is het leukst als de kinderen vlakbij de zangeres en de accordeonist zitten, in een halve cirkel er omheen, zodat de opera echt dichtbij is. Deze voorstelling is gemaakt als voorstelling voor de hele familie, maar is op school zeker aan te raden voor de bovenbouw. Duur van de voorstelling: 45/50 minuten; er wordt zonder pauze gespeeld. De voorstelling kan max 3 x gespeeld worden in 1 dagdeel.

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlVideoclip 1www.youtube.com

Privacy Preference Center