Bohemian Betyars


Op volle snelheid en met niet aflatende passie speelt de Hongaars band Bohemian Betyars hun speedfolkfreakpunk van zich af. De band speelde de afgelopen jaren al op vele van de grootste festivals in Oost en West Europa en baant zich nu een weg naar de Benelux.

‘Met gemak een van de meest bizarre en aanstekelijke bands van Europa.”

Speedfolkfreakpunk. Diverse festivaldata in de zomer beschikbaar.

‘Met gemak een van de meest bizarre en aanstekelijke bands van Europa. Met invloeden van Manu Chao en Gogol Bordello tot System of a Down, begrijp je dat folk en rock elkaar ontmoeten in Bohemian Betyars. Of eigenlijk: dat speedfolk en freakpunk elkaar ontmoeten. De bandnaam is afgeleid van de Hongaarse woorden Bohém (vrolijke mensen met een onconventionele levensstijl) en Betyár (18e eeuwse vogelvrije bandieten die later volkshelden werden). Anno 2020 is het een zeer geroutineerde Hongaarse feestband die elk publiek in beweging krijgt met punk, ska, Balkan- en zigeunermuziek’. (Speelden op diverse zomerfestivals o.a. Lowlands, Sziget, Eurosonic)

BoekerKees SpruitE-mailInfo@monkeyman.nlWebsitebohemianbetyars.huFacebookwww.facebook.comVideoclip 1www.youtube.comVideoclip 2www.youtube.comSpotifyopen.spotify.com

Privacy Preference Center