POP & ROCK

¡PENDEJO!
Hillbilly Moonshiners
PennyLeen
Hind Hakki
The Space Age Travellers
Bertus Borgers
Casa De La Muerte
Esther Groenenberg
JW Roy
VOF De Kunst
Yevgueni
Mercy John
Deun Van Seun
Handkerchief
Dockter and the Biggs

FOLK & WERELDMUZIEK
Circle J
Matthews Southern Comfort
Los Kamer (MEX)
Firkin
Ruud van den Boogaard
Tigre Blanco
Timbazo
Joris Linssen en Caramba
Sedaa
La très illustre compagnie du Chat Noir
Straf
Negritos
Cochon Bleu
Bohemian Betyars
L'Chaim
Op Zoek Naar Johan
Reminder
Blue Rose Code

JAZZ/FUNK

Ceux Qui Marchent Debout
Uncool & the Gang
Derick en SoulNL
WeaaH
Mrs Hips
OPMOC
Sesgado
André Brasseur
MARUTYRI
Diona Fox & Her Ragdolls

TRIBUTES
The Hillbilly Moonshiners play Mumford and Sons
Boys Named Sue
A Natural Woman
The U2 Tribute
Nod Stewart & The Faces
Status Quo Forever ft Erwin Nyhoff
Starmen

BLUES & ROOTS
Gregory Page
Hannah Aldridge
Layla Zoe
What The FRNK
Catfish
Lloyd Spiegel
Hilltop Howlers
The Blackest White
Dries
The Wangston Brothers
Ocobar
Sam Green & the Midnight Heist
The Goat Roper Rodeo Band
Mark Olson
Ray Romijn
Roel Spanjers
Jeffrey Halford & The Healers
Son Of Town Hall
Danny & The Champions of the World
Hillbilly Hayride

Sunset Travelers
Felicianos

(STRAAT)THEATER
Achterom
Caravan Of Love
De Kleine Scala
Gili
Discreator
Orfeo en Euridice
Banjo Circus


PARTY SPECIALS
Bogus Brothers (UK)
Buckshot
Rafter
The Tzars
Playground


Loading

onderdeel van
monkeyman bv

Tigre Blanco
‘duistere gypsy soul’ oftwel ‘Tarantino muziek’
tigre

.boekingen

Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs, waarin americana, filmmuziek, gypsy en soul een verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van Tarantino: akoestische rockmuziek met een rauwe twist. Tigre Blanco is meeslepend, groots en onheilspellend. De tragedie ligt constant op de loer en je waant je voor even onmiskenbaar in de dorstige omgeving van een rokerige nachtclub. En daarmee is weemoedig klinkende Americana en het typische Calexico geluid allang niet meer voorbehouden aan wat zweterige Amerikanen aan de Mexicaanse grens.


Tigre Blanco bestaat uit muzikanten voortgekomen uit de Eindhovense rock scene en reggaeband Beef. In 2011 verscheen het debuut-album ‘Casino’. Dat bracht het gezelschap o.a. in Spanje en speelde ze samen met onder andere Peter Faber, Bertus Borgers, Theo Maassen en zeven voormalig dak- en thuislozen voor een uitverkocht Parktheater twee keer de voorstelling ‘Straatmonologen’.

In september 2013 waren ze in het Parktheater acht dagen lang onderdeel van begeleidingsband ‘the Screaming Margaritas’ tijdens het spiegeltentprogramma Fest Bizarre, als onderdeel van het Best of the Fest international theatre festival waarin ze samenwerkten met diverse internationale artiesten waaronder klassiek paaldanseres Helena Lehmann en de internationaal geroemde flamenco danseres Maria Juncal.Tigre Blanco was verder onder andere te zien tijdens de première-feesten van ‘Spiksplinter’ van cabaretier Hans Teeuwen en van de film ‘Doodslag’ met Theo Maassen. Daarnaast heeft de band reeds vele zomerfestivals aangedaan, waaronder de Parade, Festival Boulevard en Oerol festival. Internationaal staat Tigre Blanco ook op de kaart, met meerdere shows in België, Noorwegen en Spanje.

In juni 2014 bracht de band de live-cd/dvd ‘Tigre Blanco Live’ uit en kort daarna zag ‘Light Up The Fire’ het levenslicht. De presentatie van dat album in het Parktheater vormde tevens de vuurdoop voor ‘Het Tijgersnest’. De theatervoorstelling van Tigre Blanco, welke in seizoen 2016-2017 uitgebreid langs de Nederlandse theaters gaat reizen.


‘Je wordt zwetend wakker op de vieze lakens van een bed in een onbestemd motel. De TV staat aan, de ventilator is kapot. Je kijkt om je heen en ontwaart de contouren van een met drank en drugs overladen nacht. Op weg naar de badkamer om wat water te drinken, kom je erachter dat de hoer van vannacht je geweer en al je geld, dat je gewonnen had met poker, meegenomen heeft. Milde paniek. Je moet hier zo snel mogelijk weg, ongezien. Op naar het volgende gehucht, op zoek naar geld en geluk. Dat is ongeveer het verhaal van de muziek die het Eindhovense Tigre Blanco maakt. Die laveert mooi tussen roots, gypsy en soul. Cajon, bas, shakers en akoestische gitaren, meer hebben de Eindhovense gypsies niet nodig om de aandacht te trekken. Het imponerende stemgeluid van de frontman is daar ongetwijfeld debet aan. Hij dendert en gromt’

(Thijs Portz, VPRO)
Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV