POP & ROCK

¡PENDEJO!
Hillbilly Moonshiners
PennyLeen
Hind Hakki
The Space Age Travellers
Bertus Borgers
Casa De La Muerte
Esther Groenenberg
JW Roy
VOF De Kunst
Yevgueni
Mercy John
Deun Van Seun
Handkerchief
Dockter and the Biggs

FOLK & WERELDMUZIEK
Circle J
Matthews Southern Comfort
Los Kamer (MEX)
Firkin
Ruud van den Boogaard
Tigre Blanco
Timbazo
Joris Linssen en Caramba
Sedaa
La très illustre compagnie du Chat Noir
Straf
Negritos
Cochon Bleu
Bohemian Betyars
L'Chaim
Op Zoek Naar Johan
Reminder
Blue Rose Code

JAZZ/FUNK

Ceux Qui Marchent Debout
Uncool & the Gang
Derick en SoulNL
WeaaH
Mrs Hips
OPMOC
Sesgado
André Brasseur
MARUTYRI
Diona Fox & Her Ragdolls

TRIBUTES
The Hillbilly Moonshiners play Mumford and Sons
Boys Named Sue
A Natural Woman
The U2 Tribute
Nod Stewart & The Faces
Status Quo Forever ft Erwin Nyhoff
Starmen

BLUES & ROOTS
Gregory Page
Hannah Aldridge
Layla Zoe
What The FRNK
Catfish
Lloyd Spiegel
Hilltop Howlers
The Blackest White
Dries
The Wangston Brothers
Ocobar
Sam Green & the Midnight Heist
The Goat Roper Rodeo Band
Mark Olson
Ray Romijn
Roel Spanjers
Jeffrey Halford & The Healers
Son Of Town Hall
Danny & The Champions of the World
Hillbilly Hayride

Sunset Travelers
Felicianos

(STRAAT)THEATER
Achterom
Caravan Of Love
De Kleine Scala
Gili
Discreator
Orfeo en Euridice
Banjo Circus


PARTY SPECIALS
Bogus Brothers (UK)
Buckshot
Rafter
The Tzars
Playground


Loading

onderdeel van
monkeyman bv

Straf
“Het circus Jeroen Bosch in een vrolijke polonaise op het dek van de Titanic.” Dat is Straf in een notendop. De Bossche band Straf speelt een mestizo à la Mano Negra en Les Negresses Vertes, geïmporteerd naar het geografische én muzikale midden tussen Rowwen Hèze, de Kift en Jacques Brel.
straf

.website

.boekingen

Straf bestaat uit zeven gepokt en gemazelde muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘polderpolka’: feestelijke, liederlijke en energieke Nederlandstalige-elektro-akoestische-postpunk-fanfare-ska-folk-‘n-roll-met-een-zwart-randje. Aanstekelijk, oorspronkelijk en diep gepassioneerd speelt Straf hun Brabantse wereldmuziek tot iedereen aan boord meedeint in het dansend oog van de storm. Straf weet dat er in de reddingssloep geen plaats voor iedereen zal zijn, maar voor de overblijvers speelt Straf vol overgave door - tot de allerlaatste doodskreet is weggestorven.

Straf is actief sinds 2005 en weet met hun zelfgeschreven, tegendraadse liedjes keer op keer een overweldigende indruk achter te laten. Straf voelt zich bij uitstek thuis op het festivalpodium. Elk optreden opnieuw bewijzen ze dat ze zelfs het meest stugge publiek na enkele nummers voor hun feestje kunnen winnen. Dat deden ze onder andere op het Bevrijdingsfestival in Den Bosch (‘07); zeilend van waddeneiland naar waddeneiland tijdens de Horizontour (‘07); Festival Onderstroom in Vlissingen (‘08); tijdens de Week van de Zee (‘08) en de Wereldhavendagen in Rotterdam (‘09); Elastiek/Tuin der Lusten in Hilvarenbeek (‘09); in een volgepakte Essenttent op het Theaterfestival Boulevard (’09); Spijkenisse Festival (’10); Op de Tôffel in Vierlingsbeek (’10); Brabantse Dagen in Heeze (’10); Zomerzondagen in Rotterdam (’10); Vierdaagse Feesten in Nijmegen (’10); 1 Ander Festival in Schijndel ('11); het literaire festival Vurige Tongen op Ruigoord ('11) en in talrijke clubs en café’s overal in den lande.

Daarnaast heeft Straf door de jaren heen her en der de zalen flink opgewarmd als voorprogramma voor De Kift, André Manuel, Amsterdam Klezmer Band en De Dijk.

De zeven kapiteins op het zinkend schip zijn:
Lambèrt Koekelmans: accordeon & zang
Pill van Kempen: akoestische gitaar, trompet, banjo & zang
Jeffrey Willems: elektrische gitaar & zang
Peter Dupont: alt- en bassaxofoon, accordeon, voetpomptoeter & zang
Leon van Egmond: trombone, mondharmonica & zang
Wannes Rombouts: basgitaar & contrabas
Kees Swanenberg: drums & zang

Discografie:
Zinkend Schip (EP) 2007
Pompen of Verzuipen (CD) 2008
Vraatzucht (EP) 2010

Enkele quotes uit de media:

“Hier is een band aan het werk die menig polonaise heeft weten te overleven en niet bang is voor een biertje of zweetdruppeltje meer of minder” (fret)
“Klinkt Strafs polderpolka op het eerste gehoor toegankelijk en ‘keigezellig’, wie verder luistert hoort fraaie, intense poëzie” (Brabants Dagblad)
”Straf swingt te pan uit, het dak gaat eraf. Alle vrouwen van 16+ die er zijn, zijn er ongetwijfeld voor de mannen van Straf. Het plezier kan van grote afstand van hun gezichten worden gelezen, de pret straalt uit hun ogen en dat brengen ze over. De band danst en lacht. Het publiek ook. De band zingt en het publiek zingt mee. Lang leve Straf!” (3voor12)
“...de band levert een set af die voelt als een grote toegift... “(3voor12)
“…de beelden die Straf schetst in de teksten op ‘Pompen of Verzuipen’ zijn van een ongekende schoonheid…” (fileunder.nl)
"Uitgerust met diverse standaard en minder standaard instrumenten als bijvoorbeeld een voetpomptoeter, wordt het podium vanuit de zaal betreden met megafoon, straffe pet en jas inclusief dienblaadje met borreltjes. Het feest kan beginnen! Vanaf klank één beweegt het aanwezige publiek en ontvangt de energie die van het podium straalt en naarmate de avond vordert neemt de beweging in de kleine zaal toe." (3voor12)
"De energie van de bassaxofonist is ronduit onuitputtelijk te noemen en hij is na het 3e nummer al ontdaan van zijn schoenen en sokken. Ook de wisseling naar verschillende instrumenten door de bandleden doet geen afbreuk aan de poëtische teksten, feestvreugde en temperatuur in de kleine zaal 013. Straf deed het weer deze avond!" (3voor12)

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV