Melou
Melou is de naam van de muziekgroep gekenmerkt door de stem van Annie Goodchild (USA). Samen met zanger/ gitarist Maarten Swaan (NL) vormen ze de kern van de band. Ze maakten 2 albums en deden 3 toers door New England en Europa. Recent werd hun nieuwe EP Skylark uitgebracht.
melou

 

.soundcloud

.boekingen

Hun repertoire strekt van poppie tot jazzy tunes, van blues tot bossa en hier en daar zijn zelfs reggae invloeden terug te vinden! Dat ze worden beinvloed door o.a. Nina Simone, Django, Janis Joplin, Bob Marly tot Zero7, Radiohead en Amy Winehouse is terug te horen in het veelzijdige repertoire. Het maakt niet uit welke stijl ze onder handen nemen, Melou neemt haar luisteraars mee!

In 2005 ontmoette Annie goodchild Maarten Swaan in Antigua, Guatemala, in tequila bar/ muziek cafe "No Se". Vanaf de eerste jams werd er een muzikale basis gelegd die uiteindelijk zou resulteren in een unieke samenwerking. Het eerste album "Communication" werd in de zomer van 2006 opgenomen in Barcelona met New York producer Dave Bianchi. Hij is tevens de grondlegger van het platen label "Whatabout Music" onder welke de cd's van zowel Melou als Maarten Swaan's solo albums zijn uitgebracht. Nog geen 2 jaar later werd Melou's "Battery Park" uitgebracht.



In 2009 nam Melou een pauze van 3 jaar en gingen de bandleden hun eigen weg. Annie reisde af naar New York en gooide hoge ogen met haar performance als jazz zangeres in de grootste off-Broadway productie "Sleep no more". Maarten zocht onderkomen in de inspirerende stad Barcelona, waar hij aan muziek werkte en zijn albums "Write me notes", "Broken Bike" en "Voices" opnam.

De laatst genoemde is in dubbelverband uitgebracht met de nieuwe EP "Skylark" van Melou. Ondersteund door Maarten's band uit Barcelona, met Xavi Molero op drums, Miguel Serna op bas en Claudia Gomez op piano werd afgelopen zomer het dubbel album gepresenteerd op het Nunoff festival in Barcelona. Met deze formatie gaan zij nu op toer door Europa.

 







Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV