Eriksson Delcroix
Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee) en Nathalie Delcroix (Laïs, Birds That Change Color) leren elkaar kennen, beginnen samen te zingen en worden verliefd. Of beter: worden verliefd, beginnen samen te zingen en leren elkaar kennen. Een band wordt opgericht, 'The Partchesz' (fonetisch: De paardjes) en ze brengen in 2007 hun debuut uit bij Bjorns eigen label DimDinRecords.
erikssondelcroix

.boekingen

In 2012 neemt filmregisseur Felix Van Groeningen contact op met Bjorn. Hij zoekt de juiste man voor het verzorgen van de soundtrack van zijn nieuwe film 'The Broken Circle Breakdown'. Meer uitleg was er niet nodig om Bjorn filmmuziek-geschiedenis te laten schrijven... De soundtrack staat maanden op 1 in de charts, The Broken Circle Bluegrass-band speelt letterlijk het land plat en in Bjorns vitrinekast prijkt een Ensor (Vlaamse filmprijs).


Na dit bluegrassfeest wordt het ten huize Eriksson Delcroix dringend tijd om weer samen te gaan zingen. En wat is een betere naam voor dit duo dan hun eigen naam? 'Eriksson Delcroix' schrijft deze keer eigen songs, geïnspireerd door hun dagelijkse avonturen. Buiten een aantal topmuzikanten worden ook hun twee dochters opgetrommeld in de studio. Het resultaat is een album dat door de vakpers onthaald wordt met superlatieven.Hun repertoire is een mooie eerlijke samensmelting van hun muzikale werelden, Americana, country en folk. Door de Belgische nationale krant De Standaard gekroond tot het mooiste country-koppel uit Vlaanderen, dé plaat van 2014.

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV