De Kleine Scala

Opera uit een jurk
De Kleine Scala is een stijlvolle en humoristische opera voorstelling. We zien een verrijdbaar, rood fluwelen theatergordijn. Daarvoor een accordeonist die een ouverture speelt. Vanuit het doek verschijnt de Opera-Diva gekleed in een enorme barokke Operajurk.
kleine scala

Zingend onthult zij een minitheater wat in haar jurk verborgen zit: een kleine versie van het toneel van het beroemde Milanese Operahuis ‘La Scala’. In de jurk zitten allerlei attributen zoals stokpoppen, handpoppen, maskers en lampjes verstopt waarmee de opera ‘La Traviata’ van Verdi in sneltreinvaart gespeeld wordt. Dit alles doorspekt van humor en prachtige zang.

Er worden enkele beroemde aria’s uit de opera gezongen en het publiek wordt betrokken bij de voordracht. Alles in het Nederlands gezongen, zodat het publiek het wel en wee van Violetta en Alfredo letterlijk op de voet kan volgen. Dit alles begeleid door “Il Maestro” op accordeon.

Zeer geschikt voor festivals en losse korte voorstellingen. Let wel even op de omgevingssituatie waarin u deze mini-opera programmeert. Zie hieronder.

Op school: De voorstelling kan ook op scholen worden gespeeld. In de speelzaal of in de aula. Er zijn geen bijzondere technische benodigdheden. Het is het leukst als de kinderen vlakbij de zangeres en de accordeonist zitten, in een halve cirkel er omheen, zodat de opera echt dichtbij is. Deze voorstelling is gemaakt als voorstelling voor de hele familie, maar is op school zeker aan te raden voor de bovenbouw. Duur van de voorstelling: 45/50 minuten; er wordt zonder pauze gespeeld. De voorstelling kan max 3 x gespeeld worden in 1 dagdeel.

Speelvlak Speelvlak is in geval van gelijkvloers minimaal 2,5 x 2,5 m, In het geval van een podium ten minste 3 x 3 m. De voorstelling wordt gespeeld op een vaste plek. Kleine Scala loopt niet rond. Door het intieme karakter van de act en het accent op het Bel Canto komt deze act het best tot zijn recht op een rustige plek met weinig omgevingsgeluid.

Vooral voor buitenfestivals is het aan te bevelen hier rekening mee te houden. Geluid Kleine Scala is een muzikale act. Geluid is dus zeer belangrijk. Wij kunnen akoestisch spelen, enkel in de volgende omstandigheden:

* Binnen: in een kleine, rustige ruimte zoals een huiskamer of een kleine (theater) zaal met goeie akoestiek en rustige omgeving, (dus weinig/geen omgevingsgeluid). * Buiten: bij uitzondering akoestisch: in een afgesloten, niet te grote ruimte in een rustige omgeving, op een akoestisch goeie plek zoals een hofje, een binnenplaatsje ( dus ommuurd), en géén omgevingsgeluid.

In overige situaties is geluidsversterking nodig, zoals bij grote zalen met veel publiek,bij buitenoptredens, in open ruimtes, in geval van omgevingsgeluid van andere acts. Benodigde techniek: P.A. met technicus, 1 headset (zender) voor de zangeres. 1 staande microfoon voor de accordeonist. Buitenoptredens In geval van regen kunnen wij niet buiten spelen, tenzij overkapt en goed afgeschermd voor vocht en regen. Ook de vloer moet droog blijven i.v.m. de kwetsbaarheid van instrument en jurk. (mogen niet nat worden).

De act bestaat uit: Operazangeres met minitheater in operajurk. Accordeonist Verplaatsbaar theaterdoek.

 Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV