Cochon Bleu

Cajun uit de swamps van Louisiana, aangevuld met folk uit het land van The Pogues, met de poppy feel van Mano Negra.

cochonbleu

 

.boekingen

Ooit begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen, maar twee dingen zijn gebleven: Franstalige teksten en een overdosis energie. Wie één van hun
enthousiaste optredens ziet, weet dat humor en plezier belangrijk zijn voor het viertal. Dit zorgde al voor de nodige sensatie op bevrijdingsfestivals, Folkwoods, Paradiso, Eurosonic, de Parade, Noorderzon, Oerol en vele andere festivals en podia.Cochon Bleu voelt zich echter net zo goed thuis in een klein café als op een megapodium. Menig winters cafeetje werd eveneens op de kop gezet. De zes cd's van de band laten fraai de ontwikkeling horen van louter covers uit het cajungenre ('Changez les guitares) tot aan albums vol eigen composities (’It’s All Coming Good‘ en 'Not Blue’).

Muzikaal gezien zijn er naast cajun en folk nieuwe luikjes geopend. Naar bijvoorbeeld americana, latin, oudhollandse kinderliedjes en zelfs wat Jamaicaanse invloeden zijn te bespeuren.

“…ongekend speelplezier en een overdosis aan energie...”
“...De leukste cajunplaat van 2013...”
“...Cochon Bleu is Neêrlands best bewaarde cajungeheim...”
“...een mooie mengeling van muzikaliteit en feest...”
“...prima muziek die je van een depressieve bui af kan helpen.”

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV