André van den Boogaart Band

“Mijn oude voorbeelden, de oude bluesmuzikanten, aan hen kan je zien dat ze hebben geleefd; ze hebben ellende en verdriet gekend. Je ziet het aan hun huid en aan hoe ze spelen. Dat wilde ik ook altijd. Ik wilde leven als m’n favorieten. En daardoor leefde ik er eigenlijk naartoe; ik ging ellende en verdriet niet uit de weg.”

dreeke

.website

.boekingen

Aldus André van den Boogaart in een interview met 3voor12 over ‘Blues in Weemoed’, een van de nummers van zijn nieuwste album ‘Rauwe Rand’. Het is de Tilburgse muzikant ten voeten uit. Zijn blues komt recht uit het hart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd, zijn eigen heel persoonlijke en vaak heftige leven welteverstaan. In een interview met Kindamuzik zegt hij daarover: “Als ik naar de artiesten om me heen kijk dan klinken ze op plaat anders dan wanneer ik ze hoor praten in de kroeg. Bij mezelf had ik dat ook. Dat wilde ik laten varen en ik wilde gewoon zeggen wat ik wil. (…) De tekst doet er niet eens zo heel veel toe. Dat klinkt gek uit mijn mond, maar zingen zonder franjes over wat je meegemaakt hebt is veel beter dan wat Bløf doet. Wat ben je nou allemaal aan het zingen, man?"

Zichzelf bloot geven durft hij niet alleen tekstueel, ook zijn gitaarspel is altijd vol vuur en gebracht alsof zijn leven er vanaf hangt. Geen obligate bluesschemaatjes die op geschoolde wijze worden uitgevoerd, maar gepassioneerde partijen die dampen, stuwen en schuren alsof niet Robert Johnson maar André van den Boogaart de blues heeft uitgevonden. Hij wordt hierin dienend doch uiterst bekwaam bijgestaan door Jules Fransen op drums, bassist Joris Verbogt, Alex Akela op viool en achtergrondzangeres Birgit Wijdemans.Het album ‘Rauwe Rand’ is in april 2014 verschenen en kon net als voorganger ‘Met Modder in Mijn Bloed’ rekenen op een buitengewoon warm onthaal door de vaderlandse én zeker ook Belgische pers. In september 2014 verschijnt er een film met onder andere Peter Faber waarvan 'Met de Duivel op m'n Hielen', een van de tracks van het nieuwe album, de soundtrack vormt. Eerder verscheen er een documentaire over hem, getiteld ‘Het Kind is Groot’.

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV