Ad van Meurs aka The Watchman
Ad van Meurs maakt al sinds de jaren zeventig muziek en staat inmiddels al enige decennia bekend als blues-, americana en folkartiest. Hij is een begenadigd fingerpicker en singer-songwriter en bijzonder productief, getuige zijn indrukwekkende discografie. Voordat in 2012 zijn eerste Nederlandstalige album ‘En Soms’ verscheen, de voorganger van ‘de Weg is een Vriend’, schreef hij onder zijn alias The Watchman reeds twaalf albums op zijn naam. Daarnaast heeft hij inmiddels vijf albums uitgebracht met het zeer succesvolle NO Blues, twee stuks met The Folk Survival Club en een met Hootenanny Jim. Van Meurs staat te boek als een kenner van het genre.
ad van meurs
Onder de noemer ‘Ad van Meurs Presenteert’ programmeert hij al jaren de maandagavond in Meneer Frits (Muziekgebouw Eindhoven). Sinds begin jaren negentig zijn eerste Watchman albums uitkwamen in de VS, reist hij regelmatig die kant op, als muzikant en talentscout. Ook nam hij er samen met cineast Dré Didderiëns de film ‘Searching for the Heart of the Heartlands’ op, die in 2009 door het Uur van de Wolf is uitgezonden en op DVD te verkrijgen is. Van Meurs wordt door velen beschouwd als de Godfather van de Nederlandse singer-songwriter scene en werkt nagenoeg altijd samen met geluidstechnicus, producer, zangeres, dichter en levensgezellin Ankie Keultjes.

nieuw NL-talig album 'de Weg is een Vriend' (mei 2014)

Het songmateriaal van ‘de Weg is een Vriend’ is grotendeels ontstaan tijdens een zesweekse reis van Van Meurs door de Verenigde Staten in de zomer van 2013. Van Meurs over die periode: “Ik verkeerde in Amerika in een soort van retraite, zonder de afleiding van internet en dergelijke. Dat maakte de opdracht heel helder: niet meedoen aan de waan van de dag, een album maken dat dicht bij mezelf staat. De liedjes zijn ook heel schetsmatig tot stand gekomen, zonder teveel en te ver na te denken.”

‘de Weg is een Vriend’ wordt gekenmerkt door taalkundig stijlvol verwoorde teksten waarin actuele en persoonlijke onderwerpen zoals het hebben van kinderen, bijgeloof en de kracht van muziek worden besproken, met een authentieke, tijdloze basis van folk en blues. Het is die combinatie van elementen die ‘de Weg is een Vriend’ tot een charmant anachronisme maakt, zoals de fingerpickend door het leven trekkende man het graag zelf omschrijft. De teksten en muziek vormen gezamenlijk ook een mooi contrast: de verhalen zijn van heel dichtbij en de muziek suggereert een achtergrond in verre landen. Het geheel is door Van Meurs’ muzikale partner en vaste producer Ankie Keultjes voorzien van een warme en heldere sound. Laatstgenoemde speelt ook als zangeres een belangrijke rol op de plaat.


Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV