Mr. Richard Parker

Mr. Richard Parker is een samenwerking tussen de bekende fluitist, producer en componist Chris Hinze en toetsenist, componist en producer Coen Molenaar. Molenaar speelt o.a. in de band van Jan Akkerman en is actief met zijn eigen band Tristan, waarmee hij het afgelopen jaar de UK Soul Charts domineerde. Hinze won in zijn carrière reeds verschillende awards en speelde met o.a. reggae icoon Peter Tosh en de betreurde jazzlegende Toots Thielemans..boekingen

Geïnspireerd door de film "Life of Pi" resulteerde de samenwerking tussen Chris Hinze en Coen Molenaar vorig jaar in een groep onder de naam "Mr. Richard Parker".

"Voor ons waren de tijger en de jongen uit "Life of Pi" het symbool van "Never Give Up", en dat is ook het symbool voor de situatie waarin de mensheid nu verkeert. Een wereld met zo veel rampen, zo veel oorlog en zo veel vluchtelingen. Een wereld waarin enerzijds qua environment zo veel wordt kapot gemaakt maar anderzijds zo veel prachtige mensen wonen die zich hier met man en macht tegen verzetten. There's hope on the road of hope...

Hinze en Molenaar werken al samen sinds begin 2002, en dagen elkaar nog steeds uit met nieuwe muzikale ideeën. Al werkend in Chris zijn studio op Ibiza kreeg de sound voor deze nieuwe groep steeds meer vorm. Bij audities liepen ze bij toeval tegen zangeres Maya Lisa aan. Maya Lisa studeerde aan conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Haar aangeboren enthousiasme en open mind bleken een gouden combinatie met haar unieke maar toegankelijke geluid. Ze kijkt, leert en neemt mee. "In alles zit een kracht, een inspiratie". Dit maakt dat zij, ondanks haar jonge leeftijd al verrassend veel ervaring heeft als professionele zangeres. Zo deelde ze het podium met bijvoorbeeld Jamal Thomas, heeft ze haar eigen zangschool, en is ze druk bezig met haar eerste solo cd. Samenwerkingen met muzikanten als Coen Molenaar en Chris Hinze dagen haar uit als songwriter. Naast Maya Lisa, stapten ook Frank Wardenier (drums) en Eva van de Poll (cello) met in dit verhaal. Het resultaat van deze samensmelting van jong en oud (drie generaties) is "Road of Hope".

Aangegrepen door de huidige ontwikkelingen rond de vluchtelingen uit het Midden Oosten kwam de titel als vanzelf. De “Road of Hope” doet wel heel letterlijk aan hun vlucht uit hun vaderland denken, maar op hetzelfde moment kan iedereen zich vinden in een zoektocht naar een beter en gelukkiger leven.

Op deze manier is de ”Road of Hope” van Mr. Richard Parker opgedragen aan alle mensen, waar ook ter wereld, die zoeken, vluchten en hopen op een gelukkiger leven.

Line-up : Maya Lisa: Vocals Chris Hinze: Fluit Coen Molenaar: Piano / programming Frank Wardenier: Drums / Percussie Eva van de Poll: Cello
Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV