Hellsingland Underground
Hellsingland Underground is een Zweeds vijftal, opgericht in 2008. Aanvankelijk begonnen als classic rock band, heeft de band zich per album meer ontwikkeld en verbreed. De bandleden laten zich niet beperken tot één genre en die houding tekent zich bij iedere nieuwe release meer af.

 

.boekingen


Naar aanleiding van het verschijnen van het album ‘Evil Will Prevail’ (2012) zei zanger en oprichter Charlie Granberg hier het volgende over:

“In de aanloop naar de opnames besloten we onszelf geen grenzen op te leggen, we namen ons voor de songs ons de weg te laten leiden. Als daarmee bepaalde nummers als country of folk zouden gaan klinken, stonden we dat toe. En als het meer richting wat hardere classic rock ging, ook. Daarmee creëerden we een vergelijkbare sfeer als die op veel grote albums uit de jaren ’70, die kennen doorgaans ook een veel breder geluid dan veel platen uit de huidige tijd. En uiteindelijk klinken we toch altijd als Hellsingland Underground, door de manier waarop de band speelt en ik zing.”


Op het vierde album ‘Understanding Gravity’ (maart 2016) wordt de folkkant verder geëxploreerd, maar de karakteristieke diversiteit, energieke sound en de drang om simpelweg lekker te rocken blijft behouden.
Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV